Лятна Академия 2017

След успешната Лятна Академия 2016 г., в която се включиха над 200 деца, и изключително позитивните коментари от родителите им, дойде ред за още по-пъстрата и богата Лятна Академия 2017.

Определяме летния ни формат като приключение, което всяко дете заслужава! Комбинирайки езици, изкуства, спорт и природа, се постигат резултати, надминаващи очакванията на децата и превръщащи ги в главни действащи герои в това цветно пътешествие. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Два пъти в седмицата посещаваме Витоша, където играем, изучаваме природата и придобиваме скаутски умения.

Какво целим?

Лятна Академия цели да даде на децата между 6 г. и 14 г. едни незабравими летни дни и да ги ангажира в свободното от училище време по приятен, полезен и надграждащ начин. Заедно с важните часове по английски език, децата влизат и в света на изобразителните, приложните и сценичните изкуства.

Нашето лятно училище не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Децата разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, създават приятелства, които остават и след края на формата. От друга страна родителите получават изключително полезна и важна обратна връзка от преподавателите във Fusion Academy за силните страни на тяхното дете.

Fusion_Academy_lyatna_akademiya

Програмата е разработена на база разнообразието от езикови и арт курсове във Fusion Academy, а именно – Английски език, Рисуване, Дигитални изкуства, Дизайн и проектиране, Моден Дизайн, Моделиране, Фотография, Съвременен танц, Актьорско майсторство. През 2016 г. включихме няколко допълнителни формата, които постигнаха голям успех сред децата, тъй като обогатяват тяхната обща култура, учат ги на взаимоотношения, да работят в група, дори да упражняват презентационните си умения. Това са часовете по Самостоятелна работа по проекти в група, Забавна наука, Литература, Природа. По желание детето може да посещава и индивидуални занимания с логопед след часовете за деня или на мястото на час, посочен от родителя.

Тази година, имаме и друга изненада. Fusion Academy основа своя спортен клуб по народна топка – един от най-веселите и приятни спортове, който не изисква специална подготовка, и в който най-важното е да се забавляваш. Съвсем скоро ще стане един от националните спортове на България, след като бе признат за официален спорт от НСА. Това ще е и новият формат в Лятна Академия 2017, с който децата ще се научат на отборна игра и отношение към спорта.

Формиране на групите: Децата се разпределят в групи според възрастта си и работят по индивидуален график. Максимален брой деца в група: 12.

База: Пространството, с което разполагаме, е специално създадено за обучителни дейности с големи и светли зали. Като педагози знаем, че обстановката влияе силно на децата и, за да вдъхновим вашите деца – нашите нови летни приятели, сме облекли всяка зала с много цветове, картини и изкуство. Всеки час се провежда в различна зала от дома на Fusion Academy, защото това е полезно за подобряване на концентрацията и повишаването на интереса на детето.

Лятна Академия 2016 г. - fusion academy office

Програма: Децата преминават през всички различни дисциплини в програмата. Така всеки един ден е разнообразен, вълнуващ и максимално полезен. Всяка една седмица е подчинена на отделна тема, която е интересна и вълнуваща за тях.

Теми за Лятна Академия 2017 г.:

Седмица 1: Народни приказки
Седмица 2: Природа – Баланс и хармония
Седмица 3: Детективи – Разкрий загадката
Седмица 4: „Супергерой“ – нашите, вашите, техните суперсили
Седмица 5: Андерсенови приказки
Седмица 6: Космос
Седмица 7: Приключенски романи
Седмица 8: Млад инженер
Седмица 9: Исторически романи
Седмица 10: Търсене на съкровище
Седмица 11: Фантастични романи
Седмица 12: География на света
Седмица 13: Съчини собствена приказка
Седмица 14: Бъдещето

Програмата на Лятна Академия за една седмица включва три дни в академията и два на Витоша. Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

Понеделник, сряда и петък

 • Английски език – децата са разделени по групи и изучават английски език по забавен и приятен начин чрез различни методики на преподаване, съобразени с възрастта им.
 • Рисуване – с изразните средства на изобразителното изкуство развиваме въображението си и творим с цветове, според темата на седмицата.
 • Дигитални изкуства – курсът е разработен за работа с таблети и се разучават графични програми, с които децата навлизат в света на дигиталното рисуване и анимацията по приятен и полезен начин. Таблетите се осигуряват от Fusion Academy
 • Дизайн и проектиране – децата се запознават с основните принципи и направления в дизайна чрез различни тематични задачи, свързани с цветовете, графичния дизайн, създаването на триизмерни обеми от промишления дизайн, както и макети, обвързани с пространствения и интериорен дизайн.
 • Моден Дизайн – в часовете по моден дизайн децата научават за човешката фигура и пропорции, различните модни тенденции и как да превръщат идеите си в реалност. Създават различни аксесоари (ключодържатели, бижута) и рисуват върху дрехи чрез множество приложни техники.
 • Сценични изкуства /танц и театър/ – всеки час е ново приключение за тях, посветено на различни тренинги за движение, правилно дишане, говорене, отношение към партньор и пространство. Учейки се да познават и управляват телата си, децата преминават и през различни стилове в танца /от тази година въвеждаме и стила Зумба/ и се упражняват чрез средствата на театъра да се изразяват вербално и невербално.
 • Забавна наука – децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. Темата се подчинява, както на седмичната, така и на темите, които интересуват децата. Водят се дискусии и чрез свободно общуване се обогатява общата култура и разбиране на децата за света.
 • Моделиране – изработване на 3D форми и фигури на герои от различни материали, позволяващи работата в обем.
 • Литература – заедно децата четат и разсъждават върху различни литературни произведения. Упражняват правилното говорене и подбирането на подходящи думи. Обогатяване на речниковия запас на децата.
 • Природа – часовете имат за цел да събудят интереса и уважението на децата към природата. По време на часовете децата се запознават с еволюцията на видовете и ролята на човека в екосистемите на Земята. Най-важното е, че чрез забавно градинарство децата се докосват до природата, запознавайки и грижейки се за различни растения.
 • Самостоятелна работа по проекти в група – по зададена тема, децата изработват концепция и реализират съвместно представянето на своята идея, свързана със заданието, чрез рисунка, скица или презентация. Целта е децата да работят заедно и да се научат сами да търсят и откриват информацията, която им е нужна.
 • Допълнителни дейности – всяка сутрин децата започват деня с физзарядка, а през деня по преценка на преподавателите, участват в занимателни игри (тип board games) и гледане на филми (movie time).

Вторник и четвъртък

Излет на Витоша/разходки сред природата – Народна топка, спортни и групови игри.

Цени:

Цената включва всички необходими материали, лицензиран транспорт за излета до Витоша, тристепенен кетъринг за обяд и следобедна закуска – плодове, с изключение на дните с излети (вторник и четвъртък). В тези дни децата следва да си носят сандвичи, плод с вода.

*Допълнително /при желание/: индивидуални занимания с логопед.
Програмите по дни могат да бъдат променяни в случай на неблагоприятни атмосферни условия.

Изтеглете файл със съкратено представяне на Лятна Академия 2017 г.

Правилник за дейността и условия на провеждане на Лятна Академия 2017 г.

Лятна Академия 2017

График

Начало: 29 май 2017 г.
Край: 1 септември 2017 г.

Цени:
Една седмица
- 180 лв.
Две седмици - 340 лв.
Четири седмици - 640 лв.

*Отстъпката важи при заплащане на определения период на посещение на академията.

Изтеглете файл със съкратено представяне на Лятна Академия 2017 г.

Телефон за контакт: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusionacademy.bg

Правилник за дейността и условия на провеждане на Лятна Академия 2017 г.

Цена/седмица

180 лв.

2 седмици

340

4 седмици

640 лв.