Лятна Академия – 4,5/5,5 г.

Поради големия интерес от нашия летен формат, направихме адаптирана програма за най-малките ни приятели между 4,5 и 5.5 г.

През месец август 2018 г. ще могат и те да се потопят в нашето лятно приключение, в което комбинираме изкуства, езици, спорт и природа и превръщаме децата в главни действащи герои в нашето цветно пътешествие. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Два пъти в седмицата посещаваме Витоша, където играем, изучаваме природата и придобиваме скаутски умения.

Нашето лятно училище не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Децата разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, създават приятелства, които остават и след края на формата. От друга страна родителите могат да получат изключително полезна и важна обратна връзка от преподавателите във Fusion Academy за силните страни на тяхното дете.

 

Програмата е разработена на база разнообразието от езикови и арт курсове във Fusion Academy, а именно – Английски език, Рисуване, Приложна Креативност, Съвременен танц, Актьорско майсторство, Звук и ритъм /работа с перкусионни инструменти/. Включили сме и часовете по Забавна наука, Литература. По желание детето може да посещава и индивидуални занимания с логопед след часовете за деня или на мястото на час, посочен от родителя.

Максимален брой деца в група: 12.

База: Пространството, с което разполагаме, е специално създадено за обучителни дейности с големи и светли зали. Като педагози знаем, че обстановката влияе силно на децата и, за да вдъхновим вашите деца – нашите нови летни приятели, сме облекли всяка зала с много цветове, картини и изкуство. Всеки час се провежда в различна зала от дома на Fusion Academy, защото това е полезно за подобряване на концентрацията и повишаването на интереса на детето. От това лято разполагаме и с още една зала за Сценични изкуства, както и две нови обучителни, все така просторни и светли.

Лятна Академия 2016 г. - fusion academy office

Разходете се виртуално из нашата цветна база!


График:

За най-малките Лятна Академия 2018 г. ще има през месец август. За по-големите деца 6-14 г. можете да намерите информация тук – https://fusionacademy.bg/arts/service/lyatna-akademia-fusion-academy

Начало: 29 юли 2018 г.
Край: 7 септември 2018 г.

Понеделник-Петък, 8:30-18:00 ч.

Лятната Академия на Fusion Academy са целодневни занимания от понеделник до петък, от 9 ч. до 17:30 ч.

Приемането на децата сутрин става между 8:30 и 9 ч., а взимането им от родителите между 17:30 до 18:00 ч.

Минималният период за посещение е 1 седмица.

Програма: Програмата на Лятна Академия за една седмица включва три дни в академията и два на Витоша. Децата преминават през всички различни дисциплини в програмата. Така всеки един ден е разнообразен, вълнуващ и максимално полезен.

Понеделник, сряда и петък

  • Английски език – децата изучават английски език по забавен и приятен начин чрез игрови методики на преподаване, съобразени с възрастта им. Децата изучават английски три пъти в седмицата в дните, в които са на закрито.
  • Рисуване – с изразните средства на изобразителното изкуство развиваме въображението си и творим с цветове, според темата на седмицата.
  • Приложна креативност – в тези часове децата научават за човешката фигура и пропорции, различните модни тенденции и как да превръщат идеите си в реалност. Създават различни аксесоари (ключодържатели, бижута) и рисуват върху дрехи чрез множество приложни техники.
  • Сценични изкуства /танц и театър/ – всеки час е ново приключение за тях, посветено на различни тренинги за движение, правилно дишане, говорене, отношение към партньор и пространство. Учейки се да познават и управляват телата си, децата преминават и през различни стилове в танца и се упражняват чрез средствата на театъра да се изразяват вербално и невербално.
  • Звук и ритъм – от тази година въвеждаме и музиката в нашите летни занимания. В „Звук и ритъм“ децата ще свирят, ще се движат, ще пеят, ще “озвучават“ своите чувства, ще слушат, ще се смеят, ще споделят и ще се удивляват от самите себе си… И всичко това чрез завладяващата сила на звука, който, освен красив, може да бъде нежен или възторжен, смел или плах, изненадващ или предвидим, категоричен… Свирим с чудесни перкусионни /ударни/ инструменти, изработени предимно от естествени материали, гарантиращи лесен начин на звукоизвличане. Използваме тарамбуки, бонгуси, даф, маракаси, металофони, пееща купа, камъни и много други. Всяко дете ще може да се потопи в магията на музиката, без да е необходимо да владее музикален инструмент.
  • Забавна наука – децата получават нови знания и научават любопитни факти в различни области на науката. Темата се подчинява, както на седмичната, така и на темите, които интересуват децата.
  • Литература – Четем приказки и кратки истории. Упражняваме правилното говорене и подбирането на подходящи думи. Обогатяване на речниковия запас на децата.
  • Допълнителни дейности – всяка сутрин децата започват деня с физзарядка, а през деня по преценка на преподавателите, участват в занимателни игри (тип board games) и гледане на филми (movie time).

*Всяко занятие се състои от два модула по 30 мин с 10 минутни паузи за игри между тях.

Вторник и четвъртък

Излет на Витоша/разходки сред природата – Народна топка, спортни и групови игри, преходи/разходки.

Народна топка – през 2017 г. Fusion Academy основа своя спортен клуб по народна топка – един от най-веселите и приятни спортове, който не изисква специална подготовка и в който най-важното е да се забавляваш. Съвсем скоро ще стане един от националните спортове на България, след като бе признат за официален спорт от НСА. Това не е познатата народна топка от нашето детство, а нов, изключително социален спорт, където няма значение възрастта и дали са момчета или момичета участниците. На Витоша ще учим децата на отборна игра и отношение към спорта.

Всяка една седмица е подчинена на отделна тема, която е интересна и вълнуваща за децата. Темите са само лицето на седмицата, но всеки ден при нас е вълнуващ и нов, независимо каква е тематиката. Построили сме програмата така, че да задържим интерес както на деца, които са само за една седмица при нас, така и на тези, с които сме цяло лято.

Теми за Лятна Академия 2018 г.:

Седмица 30.07-3.08: За взаимоотношенията“Магията на приятелството”
Седмица 6-10.08: За сетивата“Сладко, Студено, Шумно”
Седмица 13-17.08: За природата“Какво прави вятърът, когато не духа?”
Седмица 20-24.08: За книгите“Истории”
Седмица 27-31.08: За науката и техниката“Изобретения”
Седмица 3-7.09: За историята и какво е хубаво да знаем?“Машина на времето”

Екипът, който се грижи за децата ви, е съставен от професионалисти от всяка една дисциплина.

Цени:

Една седмица – 190 лв.
Две седмици – 360 лв.
Четири седмици – 680 лв.

*Минимален период на посещение – 1 пълна седмица от понеделник до петък

Цената включва всички необходими материали, лицензиран транспорт за излета до Витоша, тристепенен кетъринг за обяд и следобедна закуска – плодове, с изключение на дните с излети (вторник и четвъртък). В тези дни децата следва да си носят сандвичи, плод и повече вода.

*Допълнително /при желание/: индивидуални занимания с логопед.

*Програмите по дни могат да бъдат променяни в случай на неблагоприятни атмосферни условия.

*Темите на седмиците могат да бъдат размествани, по преценка на Fusion Academy.

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusionacademy.bg

Правилник за дейността и условия на провеждане на Лятна Академия 2018 г.

Лятна Академия – 4,5/5,5 г.

Ранно записване до 15 юни -10%

*отстъпката се ползва при заплащане до тази дата

График

Начало: 30 юли 2018 г.
Край: 7 септември 2018 г.

Понеделник-Петък, 8:30-18:00 ч.

Цени:
Една седмица
- 190 лв.
Две седмици - 360 лв.
Четири седмици - 680 лв.

*Минимален период на посещение - 1 пълна седмица от понеделник до петък

За записвания и повече информация: 0883 396 319 или на e-mail summer@fusionacademy.bg

Правилник за дейността и условия на провеждане на Лятна Академия 2018 г.

Цена/седмица

190 лв.

2 седмици

360 лв.

4 седмици

680 лв.