Петя – “Животът е ритъм”

Petya Fusion Academy

Най-вероятно знаете, че през ноември миналата година стартирахме нов и уникален курс “Звук и ритъм” за деца и за възрастни. Искаме да ви представим човека, който стои зад това страхотно изживяване за малки и големи. Казва се Петя и е творец по душа! Тя е композитор, музикотерапевт, тонрежисьор, обича филмовата музика, поп и джаз музиката. По случайност или не, съдбата ни среща с Петя, точно когато знаехме, че искаме музика и ритъм от различен поглед във Fusion Academy. Тя е усмихнато дете на живота и вярва, че любовта е най-важното в нашия ден.

Следващите редове оставяме на Петя, за да я опознаете като част от нашия екип.

Здравейте, казвам се Петя Кръстева и съм музикант. Със всеки изминал ден все повече се убеждавам, че музиката е едно от най-важните неща, случили се в моя живот! Все повече вярвам в необходимостта от съприкосновение с изкуството в ежедневието ни. Музиката ме научи да бъда смела в мечтите си, вдъхновена в делата си и мъдра в очакванията си. Силно вярвам в “доброто начало“, посадено във всеки един от нас, както и в “паметта“ на клетката, на която понякога й е нужно толкова малко: звук, красив тон или емоционално докосване, за да си “спомни“ това “доброто начало“.

Безкрайно обичам силата на човешкия характер защото, както е казал един велик автор – “Човек трябва да носи хаос в себе си, за да може да роди танцуваща звезда“.

По какво преподаваш?

Преподавам по “Звук и Ритъм“, музикално ателие или творческа лаборатория.

С какво се отличава този курс?

Този курс позволява на участниците да открият ритъма в себе си, да опознаят своя глас, да разчитат емоционалните послания, отправени към другите или към самите тях. През музикалните занимания, човешкото тяло се превръща в жив инструмент, с който всеки от нас може да напише soundtrack-a на своя живот.

За мен музиката е…

За мен музиката е познание.

Да бъда учител е…

Да бъда учител е предизвикателство и отдадена възможност за споделеност на уникални преживявания. Възможност да се а докосна до света на друго човешко същество.

Когато стана сутрин…

Когато стана сутрин обичам да пия топла вода с лимон и да надниквам в детската стая, където все още цари покой. Красиво е.

В края на работния ден…

В края на работния ден благодаря за него.

Мечтая за…

Мечтая за това, хората да се обърнат отново към своите традиции и позабравени ценности, а не да надничаме непрекъснато настрани там, където си мислим, че е по-вярната посока.

Пожелай нещо на децата.

На децата пожелавам чувството за любопитство никога да не ги напуска и винаги да имат усещането, че са добре дошли на този свят!

Благодаря!

Петя Кръстева – преподавател във Fusion Academy в курсовете за деца и възрастни “Звук и ритъм”