Светослав Томов – баща, разказвач и приключенец

Svetoslav Tomov interview

Ще ни повярвате ли, ако ви кажем, че съдбата ни доказва за пореден път, колко е важно да й вярваме? Тя ни срещна със Светослав Томов – сценарист и психолог, но най-вече страхотен човек. Не бяхме предположили, че зад външността на Светльо се крие един цял невероятен цветен и магичен свят, в който влязохме и ние без да се съпротивляваме. Срещаме ви със Светослав и ви каним да заповядате в приключението с него, наречено “Творческо писане” за деца и тийнейджъри. Ето какво ни сподели за себе си.

Баща, разказвач, приключенец. Обичам нестандартните и „шарени” хора с въображение и свободен дух. Запален планинар съм, винаги, когато имам свободно време, се качвам някъде нависоко в планината. Занимавам се с благотворителност и участвам в няколко инициативи в помощ на деца в неравностойно положение. Свиря на Каба гайда, обичам фолклора, традициите и обичаите свързани с него. Чета книги, пиша разкази, стихове и сценарии за сериали. Пътувам. Времето никога не ми стига за нещата, които искам да свърша.”

По какво преподаваш?

Курс творческо писане за деца.

С какво се отличава този курс и какво дава на курсистите?

То е по-скоро мисия. Искам да науча децата да гледат по-творчески и с повече въображение на света около нас. Да могат смело да излизат извън рамките на стереотипното мислене и без страх да прилагат нестндартните идеи, които им хрумват.

За мен творчеството е…

Начин за себеизразяване за живота и света, който виждаме през своите очи, светлина и свобода. А книгите, заедно с музиката, оформят мирогледа на човек. Дават му силата да намери себе си.

Да бъда учител е…

Смисъл и мечта за нещо добро, с което мога да променя света. Както е казал Ганди „Бъди промяната, която искаш да видиш в света.”.

Когато стана сутрин…

Си казвам, че денят ще бъде хубав и прехвърлям задачите, които имам да свърша, с чаша чай в ръка…или бързам да приготвя закуска на двамата ми сина, след което ги водя на училище.

В края на работния ден…

Очаквам вечерта и нещата, които ще правим с любимте хора.

Мечтая за…

В личен план за пътувания и екстремни преживявания в различни точки от земното кълбо… В глобален – за повече толерантност, осъзнатост и духовност в и между хората.

Пожелай нещо на децата.

Да мечтаят повече, да са смели в мечтите си и да ги следват.

Светослав Томов – преподавател в новия ни курс “Творческо писане” за деца и тийнейджъри.