Защо е важно изкуството в живота на майката?

izkustvoto v jivota na maikata fusion academy

Женя Андонова, Художник “Жената е сътворяваща и всяка дейност през деня й изисква творчество. Да разреши ситуация, да реагира, да съобрази, да забелязва и всичко накрая може да не е логическо, но сработва в ежедневието й. Всичко това е творчество и ни е вродено да виждаме красотата!”

Най-вълнуващият период в живота ти – да създадеш живот. Превръщаш се в майка, чиято роля е да въведе едно малко същество в света на големите с всичко, което му е необходимо – здраве, емоция, възпитание, сила, любов. И ето, че ти подаряваш „всичко в себе си“ на твоята рожба! Но, за да можеш да правиш това цял живот, ти трябва да не забравяш да зареждаш и себе си, твоята изначална същност на жена, силна, емоционална, нежна и променяща света.

Всяка една от нас се ражда с творческо усещане за света, със силна интуитивност и енергия да създава. Но някъде след това, в ежедневието ни, малко се отклоняваме от своята роля в света и в нашия живот. Всички искаме да сме „мъжки момичета, които не плачат“, да сме с „вратовръзка“ на врата и куфарче в ръката, но с висок ток и изящна външност. Как се постига баланс? Като се вгледаме в себе си и си позволим да се усещаме „дами“.

Стефания Крумова, Специалист в сферата на Приложните изкуства – „Изкуството е начин да се балансирам, а бижутата са изкуството, което обличам и ме кара да се чувствам завършена.“

Защо ви споделяме всичко това? Защото се раждаме с естествен усет към изкуството, а после го забравяме. Всяко дете е щастливо, безгрижно, мечтаещо, защото твори непрекъснато. Рисува, играе, създава приказки и игри всеки ден. Защо да не го правим и ние, когато сме пораснали?

Създадохме „A Day of ART” точно затова! Дори да не се е докосвала до творчески дейности, всяка една дама при нас е успяла естествено и интуитивно да опознае изкуството, да се отпусне и да сътвори нещо прекрасно със съветите на нашите модератори – художници, ландшафт архитекти, специалисти по бижута и пластично изкуство, и най-вече страхотни хора.

Христина Гераскова, Ландшафт архитект – „Жената е най-силна в интуицията си, а изкуството й помага в това.“

Ако се чувствате вдъхновени, очакваме ви! На 17 февруари ще имаме цял ден, в който ще създадем красота с три различни техники. За повече информация четете ТУК.